Те получиха признание за висок професионализъм, човешко и топло отношение към

...
Те получиха признание за висок професионализъм, човешко и топло отношение към
Коментари Харесай

Десет лекари получиха почетни знаци от Русенската колегия на БЛС

Те получиха признание за висок професионализъм, човешко и топло отношение към пациента

Десет лекари от лечебните заведения в района бяха удостоени с почетни знаци и грамоти на Районната гилдия на Българския лекарски съюз в Русе.

Званието „ Отличен доктор на Регионална лекарска колегия Русе 2022 година “ бе връчено персонално от ръководителя на Управителния съвет на Регионалната гилдия на БЛС доктор Цветан Райчинов и е самопризнание за висок професионализъм, човешко и топло отношение към пациента и хиляди избавени животи и облекчени премеждия.

Медиците получиха и почетни грамоти от регионалния шеф на Русе Анатоли Станев.

Събитието се състоя довечера в Доходното здание в Русе. „ Искам да ви благодаря за професионализма и всеотдайността, които проявявате всеки ден макар лишенията, които търпите всекидневно. Много добре съзнавам, че лекарската специалност не се изчерпва с края на работния ден, а е на първо място въпрос на непрекъсната отговорност към пациентите, умеене за справяне с опасности и посрещане на редица провокации. Всеки ден вие сте хората, на които разчитаме да ни оказват помощ в някои от най-тежките обстановки “, сподели Анатоли Станев.

Областният шеф съобщи, че постоянно сме привикнали да споделяме, че лекарите имат дълг към обществото, само че е извънредно време да се запитаме с какво ние способстваме към хората с бели престилки. „ Проблемите пред тях са доста и те не търпят повече отсрочване. Считам, че най-важното е да успеем да преодолеем демотивацията измежду младите медици за оставане в България и да ги задържим в страната. Младите лекари би трябвало да се усещат потребни, търсени и оценени, с цел да остават в България и да дават своя принос към обществото “, добави още Станев. 

Признателност към неуморния труд на лекарите изрекоха и кметът на Община Русе Пенчо Милков, както и ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев. Те връчиха приветствени адреси на наградените. На събитието участваха и заместник-кметовете на Община Русе, както и ректорът на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ учен Христо Белоев.

Наградените лекари:

доктор Петя Димова Стефанова, която е общопрактикуващ доктор. Завършила е медицина в Медицински университет Варна през 1992-а и има две добити специалности надлежно по вътрешни заболявания и обща медицина през 1999 и 2016 година;

доктор Стоян Ненков Стоянов – шеф на Медицински център – 1, по-известен като някогашната Втора поликлиника. Той приключва медицина през 1988 във ВМИ – Плевен, а от 1993-а придобива компетентност по спортна медицина в София;

доктор Силви Василев Йорданов – хирург от Университетска болница „ Канев “. Той приключва медицина в Унгария през 1988-а, а от 1993 година придобива компетентност по хирургия;

доктор Искра Карлова Павлова, завеждащ отделението за възрастни в Специализираната болница за физикална и рехабилитационна медицина „ Медика “ ООД. Завършва медицина през 1996-а във Варна, а компетентност придобива от 2004 година.

доктор Павлинка Димова Георгиева – завеждащ вътрешното поделение на МБАЛ „ Юлия Вревска “ в гр. Бяла. Завършила медицина през 1987-а в Плевен и има компетентност по вътрешни заболявания и пневмология и фтизиатрия

доктор Димитър Георгиев Гетов, който е експерт по пневмология и фтизиатрия и вътрешни заболявания. Завършил е медицина през 1986-а в Плевен;

доктор Ангелов Енчев Ангелов от Центъра за психологично здраве в Русе;

доктор Маргарита Георгиева Калчева-Петкова, експерт по очни заболявания. Работи в Транспортния диагностично-консултативен център. Завършила е медицина през 1972-а във Варна, а компетентност придобива през 1980-а.

доктор Руслан Николов Кулински – експерт по гастроентерология в Комплексния онкологичен център. Завършил е през 2006-а във Варна.

доктор Емил Йорданов Парашкевов – ученик на Медицинския университет във Варна. Специалист е по образна диагностика от 1995 година. Над 10 години е бил шеф на отделението по образна диагностика в УМБАЛ „ Канев “, а от 7 години е в поделение по образна диагностика в Комплексния онкологичен център и УМБАЛ „ Медика “.

Същевременно шефът на Специализираната болница за интензивно лекуване за пневмо-фтизиатрични болести „ Д-р Димитър Граматиков “ доктор Светослав Дачев бе номиниран и награден на национално равнище за доктор на годината за 2022-а година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР